Vi kallas tiggare

​Wow. Ett nytt program med namnet "Vi kallas tiggare" har precis släppts på SVT. Alexandra Pascalidou gör ett skitduktigt jobb som programledare. Programmet handlar om just människor som tigger men vinkeln på programmet handlar om att lära känna dem. Vilka är det egentligen som tigger? Hur ser deras liv ut? Varför tigger de? Ofta tänker vi på "tiggare" som en grupp, istället som individer. I detta program lyckas de verkligen med att porträttera dem som människor, och inte som någon ohyra. 

Jag har aldrig förstått hur en kan bli arg på tiggare, och känna att en har rätt till att klaga på tiggeriet. Jag menar, om du inte vill ge pengar- then don't. Visst att vissa kan vara rätt "på" ibland och stå kvar fast än en har sagt nej, men är det verkligen så konstigt? de försöker överleva. 

Jag blev i alla fall berörd av det första avsnittet. Dels för att vi både får se människorna som tigger och deras historia, men även folk som väljer att hjälpa dem. Samt folk som hatar det dem gör. Vi får till exempel se en man som skriker till en kvinna som tigger att "såna som ni skämmer ut alla romer". Snacka om medmänskligt. 

Här ​kan ni se avsnitt 1 av 3.

Gillar

Kommentarer

goteborgsmamman,
Hej fining!
Jag är inte mycket för att göra reklam på andras bloggar - men den här tävlingar får varken du eller dina läsare missa! Jag lottar ut 2 biljetter till Nordic Wellness event Strong Together den 7 maj - in och tävla för chansen att träna tillsammans med mig och träffa Bingo Rimér, Mårten Nylén, Kristin Kaspersen m.fl!
Ha en underbar kväll!
Kram <3
goteborgsmamman.se
lotus
lotus,
Åh detta programmet har jag precis börjat titta på. Jätteintressant! Är själv rom. Alexandra är så duktig!
nouw.com/lotus