Svar på fråga ang BUP

Hej Alva!

Jag har gått nu hos BUP och pratar med en underbar psykolog som hjälper mig mycket med min extrema ångest och har fått diagnosen ''Extrem ångest störning'' som kan låta väldigt skumt för många på något sätt (?)
I vilket fall, så är jag 17 och fyller 18 i Januari. Jag är livrädd, bokstavligen LIVRÄDD för att lämna BUP. BUP är min trygghet, och jag är livrädd att behöva gå ur min trygghetszon. Hur har du känt nu efter att du lämnat BUP? Har du någon viss kontakt med Lisa eller är du helt ensam i detta med medicinering?
Psykisk ohälsa är något som jag vill försöka förstå fast det ibland är omöjligt, och att höra era historier eller era tankar kring det kommer bli jätte intressant (podden).
Längtar sjukt mycket till podden kommer ut! Du är bäst!!

​Efter att jag fyllde 18 så avtog min kontakt med BUP abrupt. Hann inte ens säga hej då till Lisa. Så påminn din psykolog, så att ni kan avsluta på ett bra sätt och med en plan. Jag sköter medicineringen själv och det har gått rätt dåligt. Det var egentligen tänkt att jag skulle sluta med den förra sommaren. Försökte sluta i vintras men det slutade med total katastrof vilket gjorde att jag började igen. Går inte till en psykolog just nu, mest för att jag inte fått någon som helst vägledning. Vet inte var jag ska gå riktigt. Vi kommer ta upp psykisk ohälsa i podden! 100%. Hoppas verkligen att det går bra. Prata som sagt med din psykolog också. Kram!!

Gillar

Kommentarer

Moa
,
Där jag bor finns det ett "team" vid sidan om BUP. Jag är 18 år och har möjlighet att prata med en psykolog varje vecka, det heter psykiatriska ungdomsteamet och är för ungdomar mellan 16-24. Det är skitbra verkligen, så värt att kolla upp om det finns någon sånn möjlighet vid sidan om BUP!