Stop it when it starts

​Så himla viktig video. Den påvisar verkligen hur samhället faktiskt ser ut. Men sjääälvklart är det kränkta män som kommenterar "MEN HALLÅ VARFÖR TAR INGEN UPP VÅLDET MOT MÄÄÄÄNNEN". Varför fan är det relevant när videon inte handlar om det? Det handlar om mäns våld mot kvinnor, vilket bör uppmärksammas. Men vissa lyckas alltid få det att handla om männen ändå. 

"Fan jag märkte att tjejen jag gick bakom började gå snabbare för att hon blev rädd för mig. Och då blev JAG så himla ledsen, jag är ju ingen våldtäksman". Än en gång. Det är inte dig det är synd om. 

Gillar

Kommentarer

Alicia
,
Fast samtidigt, det sista du skrev, så är det kanske just de som kan leda till en förändring? Det är väl en självklarhet att mannen ska bli ledsen när han ser att kvinnan ser den potentiella våldtäktsmannen i honom. För det är när han förstår problemet, när samhället enigt förstår problemet, som förändring sker.

Det handlar inte om att han är ett offer och att det är synd om honom för han är ledsen. Det handlar om att han måste bli ledsen för att han vet att han inte är en våldtäkts man, det handlar om att han inser hur fucked up samhället är när han antas vara en våldtäkts man, det handlar om hur han inser att det finns strukturella värdegrunds problem och ingraverade sociala normer som gör att jag som kvinna behöver se honom som våldtäkts man för min säkerhet. Det handlar om att alla måste beröras av detta problemet.

Det handlar inte om att vi ska göra skillnader, det handlar inte om att han i egenskap av man inte ska beröras, inte bli ledsen, av ett problem som påverkar samhället som en helhet. Jag tror att när mannen inte ser våldtäkts kulturen som ett ''kvinnoproblem'', när han inser att ''shit, detta är på riktigt. Hon ser verkligen mig som en potentiella våldtäkts man'' och blir ledsen för att samhället ser ut som det gör som en förändring sker. Det krävs att alla ser problemet som det verkligen är och verkligen berörs som man verkligen kan börja förändra strukturer.

puss o kram! Du är super vettig <3
JockeBlomgren
JockeBlomgren,
alvafrostander
alvafrostander,
I hear yah!! verkligen <3
nouw.com/alvafrostander