Röka en cigg

Hur har det gått med rökandet?
Have I quit smoking or not? så att säga

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om att jag tänkte sluta röka (här). Jag vet att det åtminstone var en person som var intresserad att höra om hur det gått hehe.

Jag är faktiskt oväntat stolt över mig själv, har lyckats dra ner på rökandet ofantligt. Från att ha rökt cirka 10 cigaretter om dagen (+ - 0) i cirka 5/6 år, så har jag nu rökt kanske 10 cigaretter på två månader. Vilket för mig är jävligt bra!

Mina knep som jag har använt mig av är:

Subsitut: 

Jag snusar igen, vilket jag gjort tidigare men då både rökt och snusat. Nu snusar jag, kanske två dosor i veckan, vilket både är bra för min ekonomi och hälsa. Just detta kanske jag inte rekommenderar 100%, men om en är mån om lungorna och all annan skit som rökning för med sig, så kan snusandet vara ett alternativ.

Dessutom så hittade jag en gammal vape i en låda som jag totalt hade glömt bort. Denna lilla apparat har jag i alla fall använt mig flitigt av, främst för att fortfarande ha en anledning till att gå ut och ta en paus. Tycker det är så märkligt att rökare alltid får ett free pass till att kunna ta rast pga rökandet, medan ickerökare sitter inne och jobbar på. Att bara gå ut och ta en promenad fyller inte syftet för mig, då vanan fortfarande sitter i fingrarna och även det faktum att jag vill kunna dra in nåt i lungorna. Just min vape har nikotin i sig men det går ju att köpa utan också. Och jaaa, folk kan tycka att en är töntig, jag gömde min vape i en månad innan jag insåg att det inte finns nåt ocoolt med att inte dra in 100 gifter i lungorna. Nu har jag ingen skam. Visar stolt upp min vape i alla sammanhang, och även om personer skrattar åt mig så kunde jag inte bry mig mindre.

Tänk efter:

Hur många cigaretter om dagen är det egentligen som är goda? I mitt fall var det cirka 2/10. Morgonciggen var bäst och sen den efter lunchen. Så tänk efter, vill jag verkligen ha denna cigarett? eller är det bara för att döva tristessen- och i sånt fall, lös ett korsord kanske? eller vad vet jag haha, ring en vän.

Ekonomisk fråga: 

Jag inser ju hur mycket pengar jag tjänat på detta. Har dessvärre inte skrivit ner det, då jag rökt ganska oregelbundet och till exempel inte ett paket om dagen. Sjukt bra tips är i alla fall att samla alla sina pengar som skulle gått till cigaretter på ett speciellt konto, för att sen kunna se hur duktig en varit. Då kanske en till och med kan boka den där resan som en drömmer om, eller köpa den där dyra jackan.

STOP SMOKING KIDS

Gillar

Kommentarer