Fittja-våldtäkten

I går så var jag hemma och hann läsa klart heladomenför Fittjavåldtäkten. Usch alltså, vi lever i en sådan jävla äcklig värld. Där de mest utsatta i samhället (sexarbetare, missbrukare) får sin trovärdighet prövad. Och då är detta alltså utöver att vara kvinna och ett offer för våldtäkt, där trovärdigheten redan anses vara nere på noll.

Fan alltså, samtyckeslagen är så viktig i detta. Att ett helt fall, där det uppenbart förkommit brott (köp av sexuella handlingar och narkotika) helt stannar upp på grund av att uppgifter från brottsoffret ändrats på ett år, just på grund av att utredningen tog så fruktansvärt lång tid. Uppgifter kan ju komma att ändras på grund av chock och trauma. Det är liksom rimligt.

Männen går helt fria. Trots erkännandet av att ha köpt sexuella tjänster mot narkotika. Enbart på grund av att brottsrubriceringen var "grov våldtäkt". De behövde inte ens försvara sig, på grund av att brottsoffrets historia hade små skillnader i sig som sänkte hennes tillförlitlighet.

Jag blir så jävla arg. Främst på alla vidriga jävla män, men också på polisen och dess utredning. Att domen blev som den blev är rimligt med tanke på dagens lagar och att det som sagt hade lagts fram för låg bevisbörda. Polisutredningen hade alltså kunnat bidra så jävla mycket mer för att fallet skulle ha kött på benen, vilket i sin tur hade kunnat leda till en fällande dom. Läs gärna igenomdomen, eller en sammanfattning som skrivits på twitter av en advoktat.

Gillar

Kommentarer

HannahOster
HannahOster,
Usch! Så hemskt fan. 😟
nouw.com/hannahoster