Fina mami

Var ju på bio med mamma i söndags och såg "Suffragettes" (som jag nämnde var helt fantastisk). Vi käkade lite thai innan. Var ju ändå ett tag sedan vi var i Thailand så det var väl på tiden. Dock slutade kvällen olyckligt då jag och mamma rök ihop pga mitt extremt omogna beteende. Haha jag slängde igen bildörren. Inte förstod väl jag att mitt mående berodde på medicinen, det kom jag som tur var på senare och bad hundra gånger om ursäkt.

Jag tar alltså sertralin som är antidepp. Har varken någon läkare eller psykolog för tillfället utan har kastats ut ur BUP i och med att jag är 18. Så jag har fått sköta min medicinering själv och tyckte det var en bra idé att försöka sluta. Gick ju som det gick, och nu är jag på dem igen. Dock blir kroppen helt skev av omställningen så några dagar av rejäl ångest och sömnproblem har jag fått utstå. Känns som att det börjar bli bättre nu dock.

Ser ju riktigt snuskigt ut. Var inte så värst gott heller, men jag har ju minnet av maten i Thailand kvar

Gillar

Kommentarer

:)
,
Tycker att det e bra att du är öppen om antidepp!!!! Upplever att psykisk ohälsa i mina kretsar inte alls är stigma utan kanske till och med tvärtom? Lite åtråvärt (som det nog e på många platser speciellt bland unga tjejer) men skäms ändå på något jävligt sätt över att jag tar antidepp ,vill liksom inte berätta det för nya människor (kanske också för att jag vill lämna den tiden bakom mig) speciellt när ja träffar killar ja e intresserad av får ja typ panik av att berätta om antidepp o allt som har med det att göra. Men blir alltid så arg på mig själv!!! För jag tycker medicin e bra oavsett om folk vill tycka att man inte ska "bli lycklig på piller" osv, så varför ska ja skämmas och må dåligt över att jag gynnar mitt välmående?? Haha aja tycker i alla fall att det är fint att du pratar om det, det hjälper mig på riktigt (och fuck bup vad har vi för jävla system i Sverige?????) hoppas du mår bättre snart Kram
Isabel
,
Tycker också det är jättebra att du skriver om det. Har några frågor som jag hoppas du kan svara på, skulle verkligen bli så glad, tänkte nämligen börja med zoloft/sertralin själv snart. Har mått dåligt i flera år och hur mycket jag än försöker, går det inte att må bra igen. Ser alltså ingen annan väg ut än medicinering. Kan inte du skriva ett inlägg om sertralin? Hur länge du gått på det, varför du bestämt dig för att trappa ner/sluta (blev du tillräckligt bra?), vad du fick för biverkningar, hur lång tid det tog för dig innan medicinen började verka och på vilket sätt du kände dig annorlunda när den väl börjat ge effekt. Tack på förhand <3
Felicia
,
Läste detta och vill inflika pga rekommenderar antidepp så mkt!! tar fluoxetin:) och hjälpte mig jättemycket (i samband med bra terapi) jag slapp biverkningar nästan helt och det är svårt att säga exakt (i och med att det är en proccess) men för mig började den verka efter typ en månad! Jag vet inte om det var omständigheter, terapi eller medicin som fick mig att må bra (för mår nästan helt bra idag, har tagit dem i ett år) men jag började få mer ork och blev närmare mina känslor (istället för att vara avdomnad, nedstämd, känna ångest började jag kunna bli riktigt ledsen, arg, glad och började bry mig om mer saker) i samband med att jag började med fluoxetin! finns inte så mycket att förlora, händer inget trappar man upp, funkar det inte slutar man!!! hoppas det går bra!
Alva Frostander,
Tagit min medicin i två år. Jag försökte bara att sluta vilket gick åt helvete. Men jaa, min medicin har också verkligen hjälpt mig.
alvafrostander.se