2017

Okej... VAD hände egentligen i går. Jag satt på jobbet när de första nyheterna började rulla in. En lastbil hade kört in i Åhléns City, troligtvis en olycka tänkte vi. Vi skämtade till och med om det. "Alla skyddsrum har ju fan blivit klubbar" ha ha. Och sedan började det rapporteras om döda kroppar och skottlossningar. Ingen av skottlossningarna har blivit bekräftade och ändå läste jag om Globen, Fridhemsplan, Hornstull, Östermalmstorg, Odenplan och Husby??? Av oberoende källor och enbart rykten. Läskigt ändå, och inte minst väldigt farligt, att sprida rykten utan belägg.

Vi var tvungna att stänga ned foodora pga att vi ej ville riskera säkerheten för våra bud som befann sig överallt i Stockholm, och främst i city. Vi hade till och med en budkille som var 2 meter ifrån lastbilen.

För mig tog det lång tid innan chocken slog till och jag märkte hur skärrad jag faktiskt var. Stannade kvar på jobbet 2 timmar efter att jag hade slutat, alltså till klockan 19 ungefär. Vid den tiden kände vi att vi kunde börja röra oss igen, så jag och min kollega Max knatade till Slussen tillsammans med hundratals andra människor. Kunde ta mig hem till Joplin och sen fick jag sällskap. Vi försökte att fokusera på annat, och inte slaviskt följa nyhetsflödet som bestod utav mycket rykten och olika, ej bekräftade, uppgifter.

Detta händer överallt i världen hela tiden, inte minst Syrien där befolkningen utsätts för attentat titt som tätt. Fruktansvärt att det tillslut skedde här, men inte alls oväntat. Vi får inte låta oss skrämmas. Det är precis det som de vill, att vi ska bli rädda och inte röra oss fritt. 

Hoppas ni alla mår bra och är oskadda! Mina tankar går ut till berörda och dess anhöriga.

Gillar

Kommentarer