Återstår att se

Målning av Frida Kahlo. Den har väl aldrig varit mer relevant än nu

Värst är det självklart för alla minoriteter i USA. Vad kommer hända med dem? De svarta och deras redan uppmärksammade utsatthet som tagit sig i form med skott och dramatiska utfall, kvinnorna som alltid och fortfarande är i underläge, invandrarna och alla inom HBTQ- Vad. fan. kommer. hända? Kommer det att stadgas övergripande kontroller vid gränsen mot Mexiko? Kommer stängslet som nu finns vid gränsen, bytas ut mot en Mur? Enbart för att på samma sätt som under Kalla kriget med Berlinmuren, motverka människor från att kunna röra sig fritt.

Men för oss i Sverige, som land, ser läget även här instabilt ut. Jag menar, Trump vill häva viktiga avtal som TTIP och Nafta, avtal som gör handeln enklare samt friare. Han vill helt kapa av handeln från Mexiko, göra det svårare för Kanada och utan TTIP så kommer hela Europa få det extremt svårt med just handeln.

Och vadå, detta om NATO då? Trump börjar inte styra for real innan 20 januari??? Och med det spända läget mellan Ryssland och Balkanländerna så kan en ju inte undgå att undra. Putin hade mycket väl kunnat använda dessa månader till attack mot Baltikum. För att inte ens tala om att Sverige inte ens är med i NATO? Vi har inget försvar. Tidigare har jag aldrig oroat mig över att vi ens skulle bli utsatta för något, men med Trump som president har ju sett att relationen mellan USA och Ryssland till och med innebär ett gullande. De älskar ju varandra? Och DET oroar mig. Två män som uppenbarligen inte är i sina sinnens fulla bruk. Och då kan vad som helst hända- troligtvis även om vi är med i Nato eller inte.

Så otroligt mycket frågor. Kommer han agera efter sina uttalanden? Eller kommer han förvåna oss på samma sätt som han gjorde med sitt tacktal. Vadå Tack Hillary och allt du gjort för vårt land? Vad FAN? Vem är du? Varför har du under hela valrörelsen hoppat på denna kvinna, med otroligt smustiga och fullkomligt absurda påhopp, för att sedan säga Tack. Tack för allt du gjort Hillary (viktigt att komma ihåg dock är att denna Trump är en jävel på sarkasm, titta bara här).

Så när folket sen kommer, från Brexit-områdena, och säger- Vi vill ha omval nu. Så säger Trump- Tack, men nej tack. För nu kommer jag- och jag kommer fucka upp allt.

Gillar

Kommentarer

Vera
,
Hur ser du på TTIP? Är du för?