Ångest suger kuk

- Din förra psykolog sa att du kanske var autistisk, stämmer det? undrade hon.

Det var bland det första Lisa sade till mig. Den bästa psykologen jag haft.

Jag började må dåligt redan när jag var 12. Hade seriösa självmordstankar, skar mig själv och var deprimerad. Så deprimerad har jag faktiskt aldrig varit sedan dess. Det var fruktansvärt. Som tolvåring låg jag inne i min säng en hel sommar. Jag minns inte mycket från den tiden. Har några suddiga minnesbilder och några faktiska kort att kolla på.

Mina tonårsår är för det mesta diffust. Jag vet att jag har varit arg och frustrerad mycket. Varit ett riktigt svin mot min morsa och familj. Just för att jag varken visste ut eller in. Psykiska ohälsan åt mig upp. Bokstavligt talat i och med min ätstörning för några år sedan.

Medicinen räddade dock mitt liv. Jag hade aldrig överlevt utan den, garanterat. Mina antidepp har gjort mig socialare, gladare och stabilare. Min ångest smutsade ner varje relation jag hade. Den hindrade mig från så mycket. Det gör den än i dag, men inte alls i samma utsträckning. Inte varje dag.

Lisa hjälpte mig, BUP hjälpte faktiskt mig. Även om vården behöver bli bättre på så många plan så hjälpte den faktiskt mig. Mest för att jag hade tur. Det finns massa människor som väntar på hjälp, men som "inte är tillräckligt illa där an" osv. Och som nu, nu när jag är över 18. Då finns inte BUP där. Jag medicinerar själv nu, jag går inte till någon psykolog. Fan, måste verkligen ta tag i det där. Det är värt det.

Gillar

Kommentarer

Ingeborg
,
<3<3<3
Saskia
,
Hej Alva!
Jag har gått nu hos BUP och pratar med en underbar psykolog som hjälper mig mycket med min extrema ångest och har fått diagnosen ''Extrem ångest störning'' som kan låta väldigt skumt för många på något sätt (?)
I vilket fall, så är jag 17 och fyller 18 i Januari. Jag är livrädd, bokstavligen LIVRÄDD för att lämna BUP. BUP är min trygghet, och jag är livrädd att behöva gå ur min trygghetszon. Hur har du känt nu efter att du lämnat BUP? Har du någon viss kontakt med Lisa eller är du helt ensam i detta med medicinering?
Psykisk ohälsa är något som jag vill försöka förstå fast det ibland är omöjligt, och att höra era historier eller era tankar kring det kommer bli jätte intressant (podden).
Längtar sjukt mycket till podden kommer ut! Du är bäst!!