Ang feminism

wow. flummade iväg så jävla hårt

Gillar

Kommentarer

molly
,
haha så rätt!
Elin
,
mycket klokt och intressant, love it!
Alva Frostander,
Fan vad glad jag blir att jag har så vettiga läsare!1 tack för din kommentar
alvafrostander.se
Ida
,
Eftersom män förtrycker (inte alla män ofc) så tycker jag att det är ok att hata män som grupp. Om en t.ex skulle bli mobbad så blir man ju förtryckt och så hatar en förmodligen mobbaren. Det jag vill komma fram till är iaf att en får hata sin förtryckare. Sen så blir ju vissa icke-män förtryckta mer eller mindre av männen och alla hatar inte män. Själv så hatar jag den stereotypiska machomannen som förtrycker mig. Men jag är fortfarande fett med feminist. Feminismen är min också.
:)
,
1. vadå ett tecken för man och ett tecken för kvinna, för att det är så världen ser ut? det finns absolut inte bara två kön och varför skulle de två könen endast fungera tillsammans? det blir ju bara helt skevt. 2. MAN KAN VARA FEMINIST OCH HATA MÄN!!!!!!! varför skulle man inte kunna???? det är så jävla okej som icke-man att hata män i och med att MÄN FÖRTRYCKER ICKE-MÄN och man får hata SIN FÖRTRYCKARE SOM GRUPP!!! man kan absolut vara feminist och hata män, att utöva manshat är en försvarsteknik, sluta kalla det för """ert""" ord. 3. förklara jättegärna när och i vilka sammanhang du använder ordet "hen", och varför tycker du det är okej att människor tycker det är fjantigt när det är ett riktigt pronomen? DET ÄR ett pronomen icke-binära kan använda sig av när de inte vill definiera sig som man eller kvinna, överanvänd inte ordet då när du t.ex. inte vet kön på ngn person, skriv då personen eller människan eller vad som helst men slit inte ut ordet HEN eftersom det är icke-binäras pronomen precis som du har hon. 4. SNÄLLA du, sluta VAR SÅ KÖNSNORMATIV, om du nu är feminist så vet du att penisbärare INTE ÄR LIKA MED man och att kvinnor INTE ÄR LIKA MED bröst och fitta. det blir så fel för detta spär bara på normerna ännu mer. helt ärligt jag vill be dig att inte uttala dig om feminism mer för din analys är inte bredare än mellanrummet mellan mina tänder (mina tänder sitter jättetätt och perfekt bredvid varandra). snälla ge plats till folk med bredare analyser som kan inkludera alla kön, etniciteter, religioner, klasser för just nu fokuserar du på den vita överklasskärringen som inte har exakt lika mycket lön som hennes man. ge plats. snälla ge plats och uttala dig inte mer för det enda du gör är att exkludera flera olika minoriteter och dessutom ta de som behöver få sina historier och analyser hörda's plats. googla intersektionell feminist, ta plats i fall du har något jättejätteviktigt att säga, annars ge plats och ta aldrig tolkningsföreträde.
Alva Frostander,
Himla spännande att hur du vrider på allt jag säger och väljer att göra det på ett offensivt sätt. Jag tänker fortsätta prata om feminism och göra aktiva handlingar för vad jag tror på. Jag släpper fram vem som helst att prata om detta viktiga ämne men på min blogg är det jag som talar. SJÄLVKLART utgår jag som vit från den vita feminismen, men inte fan tänker jag ta plats för en rasifierad feminist eller vilken annan feminist som helst. För jag menar VARFÖR skulle jag försöka ge mig på att tala om för folk hur en rasifierad feminist upplever förtryck, det har inte jag ens rätt att tala om. Och visst inkluderar jag människor i mitt tänk, det finns otroligt många frågor som är vitala inom feminismen och utefter det är det självklart att folk talar om det som de faktiskt kan relatera till. SLUTA genast med det du håller på med- att se ned på min syn av feminism. Jag menar, är det alltså bättre att jag slutar tala om feminism för att det inte passar just dig? Idioti. Ps. Feminism kan en tala om i år och dagar, du kan ej veta min ståndpunkt i alla frågor- på 11 fucking minuter. Ds.
alvafrostander.se